Boka din service hos oss!

På Smart Citybil tar vi hand om din bil! Hos oss hamnar din bil hos erfarna tekniker som servar bilen i en modern, fullt utrustad verkstad. Med våra mekanikers långa erfarenhet i branschen och omfattande kunskap om alla bilmärken kan du vara säker. 

Vi tillhandahåller den bästa bilservicen för ditt fordon till de bästa priserna i branschen.

 I vår verkstad använder vi den senaste tekniken och använder endast komponenter av hög kvalitet. Du får alltid prisrekommendationer för jobbet som ska utföras och kan vara säker på att vi väljer det bästa alternativet för dig och ditt fordon. Vi utför omfattande mjukvarudiagnostik och kan återställa serviceljus för alla bilmärken.

Lagar, regler och datum för däckbyte

1 oktober – 15 april

Får du ha vinterdäck, både dubbdäck och odubbade däck. Resten av året gäller förbud mot dubbdäck om det inte råder vinterväglag*. Det betyder att senast den 15 april måste du byta bilens dubbdäck, men om det är snö och is på vägen får du köra med dubbdäck tills snön och isen försvinner.

1 december – 31 mars 

Är det lag på att använda vinterdäck, om det är vinterväglag* ute. För att din bil ska kunna köras säkert på vintervägar kan du använda dubbade eller odubbade vinterdäck. Övrig tid är det sommardäck som rekommenderas.

16 april – 30 september 

Är det förbjudet att köra med dubbade vinterdäck, om det inte är vinterväglag*. Det är inte olagligt att köra med odubbade vinterdäck på sommaren, men det är farligt att göra det. Bromssträckan blir längre och väggreppet är sämre, särskilt på våta vägbanor.

* Med vinterväglag menas att det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Polisen avgör om det råder vinterväglag på den plats du befinner dig. 

Vi fixar däckbyte!

Byt däck med en proffs! Hos Smart Citybil får du professionell hjälp vid däckbyte. Vi kontrollerar mönsterdjup, lufttryck och ser till att bultarna är åtdragna. Som bonus slipper du tunga lyft och kan i lugn och ro njuta av en fika i vår kunds reception medan vi sköter däckbytet. När det är dags för nästa säsongsbyte skickar vi en påminnelse till dig.

 

Vi beställer även däck åt dig!

På Smart Citybil finns det proffs som kan hjälpa dig hitta exakt det däck som är bäst för din bil enligt din budget

Kontakta våran verkstad